Καινοτομία μόνωσης σε δημόσιο σχολείο


Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στο Παγκράτι. Η ανακαίνιση αυτή ήταν μέρος του προγράμματος «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα» το οποίο πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων με χρηματοδότηση από την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

aritherm σε σκούρο χρώμα

Για τον σχεδιασμό επιλέχθηκε μονωτικό aritherm σε μορφή πλάκας σε σκούρο χρώμα ώστε να ταιριάζει στην καινούργια εμφάνιση του χώρου. Η δυνατότητα διαφορετικού χρώματος είναι στην ευχέρεια της παραγωγής μας κατόπιν παραγγελίας.

Ειδική κατασκευή

Η κατασκευή έγινε στην οροφή της πυλωτής του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών όπου εφαρμόστηκε σε προφίλ αλουμινίου για συγκράτηση άνωθεν. Η τοποθέτηση αυτή αφήνει εκτεθειμένο το μονωτικό υλικό για δημιουργία ηχοπαγίδων.

Μοναδικές ιδιότητες

Η τεχνολογία του μονωτικού υλικού aritherm επιτρέπει να εφαρμοσθεί εκτεθειμένο καλύπτοντας τις υγειονομικές, αισθητικές, ή προδιαγραφές ασφαλείας που απαιτούνται χωρίς να χάσει τις ακουστικές του ιδιότητες. Το aritherm διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του στο χρόνο και δεν υφίσταται μεταβολές  επιδόσεων ή διαστάσεων όταν μεταβάλλονται οι θερμικές και υγρομετρικές συνθήκες του περιβάλλοντος.

Επίσης, το aritherm σε μορφή πλάκας είναι ελαφρύ και εύκολο στην εφαρμογή ενώ δεν χρειάζεται προστατευτική ενδυμασία ή ειδική μεταχείριση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

aritherm μονωτικό σε πυλωτή σχολείου

aritherm μονωτικό σε πυλωτή σχολείου

 

Πρόγραμμα “Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα”

Σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η ανακαίνιση των σχολικών χώρων μέσω μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης στους χώρους των σχολείων. Πιο συγκεκριμένα, συντήρηση και ανασχεδιασμός εντός των σχολικών τάξεων αλλά και των κοινόχρηστων και προαύλιων χώρων. Απώτερο στόχος είναι η βελτίωση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.(Πηγή: 1)

Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιείται σε 12 σχολικά κτίρια από τον δήμο Αθηναίων, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων του Πολυτεχνείου Κρήτης, με αποκλειστικό δωρητή το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».(Πηγή: 2)

 

Φωτογραφία πριν και μετά την ανακαίνηση.

Πηγή: http://s.kathimerini.gr

 

 

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο πριν και μετά την ανακαίνιση.

Πηγή:www.iefimerida.gr